Runningtherapie

aanvullend

1 uur per keer
gratis

Deel deze pagina:

Runningtherapie

Runningtherapie is een rustige training waarbij je geen prestatie hoeft te leveren, maar plezier beleeft aan de inspanning. Gedurende een periode van rustige opbouw leer je hardlopen op een verantwoorde en ontspannen manier. Je wordt begeleid en gecoacht door ervaren Runningtherapeuten. De kans op blessures is gering. Je hoeft er geen goede conditie voor te hebben, wel de bereidheid om te gaan lopen.

 

Wat ga je doen:

In de training wordt geleerd actief en ontspannen bezig te zijn als middel tegen stress en om weer in je kracht en vitaliteit te staan. Het zelfvertrouwen neemt toe, de conditie en belastbaarheid worden groter. Maar het belangrijkste:

ervaren dat een betere lichamelijke conditie een gezondere geestelijke fitheid geeft en helpt bij het hanteren van problemen en spanningen thuis of op het werk.

De trainingsmethodiek is als bij de reguliere trainingen: warming-up, rekken en losmakende oefeningen, loopscholing, kernprogramma en als besluit een cooling-down. Na de training wordt er samen koffie of thee gedronken in de kantine en geëvalueerd. 

 

Waarom Runningtherapie:

Door het lopen versterk je niet alleen hart- en vaatstelsel, maar breng je vooral ook je gedachten tot rust. Dit heeft tot gevolg dat je een vrijer en opgewekter mens wordt. Runningtherapie heeft een positieve invloed op:

  • Neerslachtige gevoelens.
  • Herstel van een burn-out.
  • Gezond zijn.
  • Gewichts-afname.
  • Onduidelijke klachten.
  • Het verbeteren van je conditie.
  • Angstklachten of paniekaanvallen.
  • Terugvalpreventie voor een depressie of burn-out.
  • Rustige ademhaling.

 

Aanmelden:

Zolang Runningtherapie door de Gemeente Zaanstad gesubsidieerd wordt, is de deelname kosteloos.

Bij het intakegesprek stellen we enkele vragen over je doelstelling, motivatie, werk, hobby, gezondheid en sportverleden. Ook meten we soms het gewicht en lengte, daarna meten we de bloeddruk. Dit alles om vast te stellen hoe je basis conditie is zodat belasting en de belastbaarheid op elkaar zijn afgestemd.

Hierna geven wij een advies hoe te beginnen met de Runningtherapie. Bij de een is dat wandelen bij de ander is dat hardlopen.

 

Voor meer informatie:

Cees Zijlstra A.V. Lycurgus Krommenie
Telefoon 075-6284329
Email: c.zijlstra6@gmail.com

Jan Schaak
Telefoon 075-6289260
Email: j.schaak@chello.nl

 

Meer informatie over deze activiteit vind je op de website:

Runningtherapie Zaanstad

 

Deze activiteit wordt aangeboden door Atletiek vereniging A.V. Lycurgus, Parnassia groep en gemeente Zaanstad:

Agenda